/ iStock
Над 4000 гости от цялата страна се очакват на мотосъбора в местността Сайганица край котленското село Кипилово, каза пред  БТА Иван Тодоров от мотоклуб "MSC Swallow 33", който организира събора с подкрепата на Община Котел.

Шестото издание на мотосъбора ще се състои от 21 до 24 юли. 

Мястото, където се провежда съборът, е много зареждащо, разказа Тодоров. На около два километра се намира Кипиловското кале – най-запазената римска крепост на Балканския полуостров. За желаещите да го посетят има осигурен екскурзовод.

Специално място в събора имат децата, каза Иван Тодоров. За тях е обособен кът, ще има и аниматор. Организаторите са подготвили детски игри с награди. По думите на кмета на Котел Коста Каранашев, в Кипилово е единственият рокерски събор, на който присъстват много деца, жени, хора, които не са рокери. Така че, той се превръща в един своеобразен рокерски фестивал.

И тази година ще има патриотично шествие с поставяне на венци и цветя пред паметника на патрона на града - Георги Раковски. То ще се състои в събота по обяд, когато рокерите ще направят обиколка на Котел, която ще приключи на площад „Възраждане“.

В музикалната програма сме се постарали да включим всякакви стилове, каза Тодоров и добави, че наред с рокизпълнители като Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, са поканени да участват естрадни групи – „Дует Перфект“, оркестърът за народна музика „Варненци“, бандата „Raising Hell“, четири момичета от „Second to None“ и други. Очакват се и гайдари, а присъстващите на събора за поредна година ще могат да видят нестинарски изпълнения.

Организаторите залагат на българската кухня и обещават чевермета; ще има стоки и продукция на местни производители, както и на занаятчии. Според домакините, високите цени на горивата и липсата на спонсори няма да спрат любителите на моторите, рокмузиката и планината.
БТА