Обсъдиха нови възможности за сътрудничество между община Сливен и район Тараклия
Обсъдиха нови възможности за сътрудничество между община Сливен и район Тараклия / Община Сливен

Възможностите за разширяване на сферите на сътрудничество между община Сливен и район Тараклия, Република Молдова бяха обсъдени по време на среща между Александър Гарановский – председател на район Тараклия и Кольо Милев - кмет на Сливен. Община Сливен е побратимена с град Тараклия от 2012 г. и между институциите има активен обмен в областта на културата и образованието.

Тъй като представители на българската диаспора има не само в града, а и в селата в област Тараклия, при проведените разговори възникна идеята освен между кметствата, побратимените взаимоотношения да се разширят и на ниво район Тараклия, който административно отговаря на нашата област. Пред госта Кольо Милев изтъкна, че е получил покана от страна на президента Росен Плевнелиев, да участва в официалната делегация от президентството, която скоро предстои да посети Република Молдова.

Идеята на кмета е при тази визита да гостува в район Тараклия и там да бъде подписано споразумение за побратимяване между община Сливен и район Тараклия. При посещението си в общината Александър Гарановский проведе среща и с Румен Стоилов- зам. кмет "Икономическо развитие, програми, проекти и международно сътрудничество". Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на икономиката и европейските проекти, които са отворени за Молдова. На срещите присъства и общинския съветник Иван Иванов.