Общинските съветници в Нова Загора решават за освобождаването на управителя на болницата
Общинските съветници в Нова Загора решават за освобождаването на управителя на болницата / netinfo

Предложение за освобождаване на управителя на МБАЛ „Света Петка Българска" ЕООД в Нова Загора д-р Диана Мирчева ще разгледат на днешното си заседание от 17.00ч. общинските съветници в града. Предложението е направено от кмета на община Нова Загора Николай Грозев.

В мотивите за искането е записано „В МБАЛ „Света Петка Българска" ЕООД от момента на избирането на д-р Диана Мирчева до сега по собствено желание са напуснали седем или осем лекари. Не са изяснени причините, поради които лекарите напускат новозагорската болница, но самият факт, че напускат болницата и предпочитат да пътуват до Сливен и да работят там е показателен.

В предложението за решение е записано д-р Мирчева да бъде освободена от длъжността, без да бъде освобождавана от отговорност за дейността си като управител през 2009г. Ако съветниците освободят д-р Диана Мирчева, на основание чл. 21, ал. 1, т.9, на нейно място ще бъде избран нов управител, който да изпълнява тази длъжност за времето, докато длъжността бъде заета въз основа на конкурс, проведен по реда и условията на Закона за лечебните заведения и свързаните с него подзаконови нормативни актове.