Общински съвет Тунджа се събира за тридесети път
Общински съвет Тунджа се събира за тридесети път / Община Тунджа

Промяна на структурата в дейност „Общинска администрация” се очаква  да приемат на 30-то заседание на Общински съвет Тунджа. Дневният ред се състои от 15 точки.

Предвидено е днес да се утвърди ценоразпис за продажба на дърва за огрев за местното население от Общинските горски територии, издаване на разрешително за ползване на воден обект – общинска собственост.

В дневния ред е включено и определяне на броя на групите и на децата в групите в детските градини на територията на общината,  конкретния размер на средната месечна посещаемост в групите в детските градини и утвърждаване на числеността на персонала в детските градини и в Общински център за изкуства и извънучилищни дейности в село Кабиле за учебната 2013 – 2014 г, както и разрешаване формирането на броя на паралелките и групите и броя на учениците  на децата в паралелките и в групите на училищата, детските градини и обслужващи звена и осигуряване на допълнителни средства от общинския бюджет за обезпечаване на образователния процес в паралелките с изключения от минималния брой на учениците.

Очаква се общинските съветници да дадат съгласие за кандидатстване на Община „Тунджа” с проектно предложение „Деца в риск” и  „Деца и младежи в риск”.

Заседанието на Общински съвет е с начален час 10 часа.