/ БТА
Община Сливен ще предостави на електроразпределителното дружество ЕВН терен за поставяне на мобилно съоръжение в квартал „Надежда“, което ще осигурява електрозахранване до изграждането на нов трафопост, съобщиха от Общината.

Това е станало ясно по време на среща с представители на ръководството на електроразпределителната фирма в Сливен - Ангел Стратиев - ръководител на КЕЦ и Росица Павлова - ръководител на звено „Присъединяване на нови клиенти“.

Сливен отбеляза 146 години от Освобождението на града от Османско иго (СНИМКИ)

С мобилния трафопост ще се реши по-бързо проблем на жителите в квартала, които протестираха срещу често спиране на тока и затрудненията, произтичащи от това за тях. 
Ангел Стратиев заяви, че прекъсване на електрозахранването се налага заради претоварване на мрежата поради високо потребление, особено в по-студените дни.

Дружеството планира подмяна на кабели и изграждане на нов трафопост, за да се компенсират товарите, които не са предвидени за квартала. Това обаче изисква време и не може да се случи веднага. 

Свръхпотребление на електрическа енергия по празниците е причинило спиране на тока в сливенския квартал "Надежда". Живущите там изразиха опасения, че е наложен режим за целия жилищен квартал и е повишена цената на тока, без да са били осведомени.

От пресцентъра на Областната администрация съобщиха, че областният управител ще се срещне с хора от квартала и представители на ЕВН, за да обсъдят проблемите.
Велина Василева, БТА