Община Елхово ще работи за развитие на гражданското общество
Община Елхово ще работи за развитие на гражданското общество / netinfo

Общинските съветници в Елхово дадоха съгласието си общината да партнира без финансови ангажименти на Сдружение Център за Образователни Програми и Социални Инициативи по проект “Изграждане на Публично-частни партньорства за разработване и изпълнение на местни социални политики”.

Проектът се разработва по Програма “Развитие на гражданското общество 2004” и ще се реализира на територията на общините Елхово, Ямбол, Тунджа, Стралджа и Болярово. Целевата група включва представители на местните власти, НПО, работещи по социални програми и представители на местния бизнес, работещи в областта на социалното предприемачество.

Реализацията на проекта ще подпомогне за нарастване на капацитета на гражданското общество в Ямболска област, ще улесни достъпа на уязвимите групи в областта на социалните услуги и пазара на труда. В рамките на проекта в община Елхово ще се проучат потребностите от социални услуги, ще се проведат срещи с ползващите социални услуги, ще се организират семинари за общински служители и представители на бизнеса, ще се разработи Стратегия за социални услуги в община Елхово и др.