Някои детски градини и млечната кухня в Ямбол няма да работят по празниците
Някои детски градини и млечната кухня в Ямбол няма да работят по празниците / netinfo

Целодневните детски градини в Ямбол ще работят по график във връзка с коледните и новогодишните празници и коледната ваканция на учениците - от 24 декември до 4 януари. През периода няма да работят детските градини „Снежанка", „Пламъче", „Зорница", „Щастливо детство", „Люляците", „Малина" и „Червената шапчица", съобщиха от общината.

За дните от 28 до 30 декември, включително с една сборна група ще работят целодневните детски градини „Радост", „Валентина", „Славейче" и  „Свобода". В трите работни дни между Рождество Христово и Нова година с две сборни групи ще бъдат ЦДГ „Слънце" и ЦДГ „Биляна".

Ясен и графикът и при детските ясли, като и тук нещата са съобразени с желанията на родителите, направена е нужната разгласа сред потребителите на детските заведения. От 21 до 23 в детска ясла „Майчина ласка ще има сборна група, в която ще влязат и деца от яслите „Слънчево детство" и „Щастливо детство". Трите няма да работят в дните между Коледа и Нова година. Между 21 и 23 декември ще работят яслите „Щурче", „Палечка" и „Мечо Пух", като в последната ще бъдат и децата от ДЯ „Калинка". В периода 28 - 30 декември, дежурна за четирите ясли остава „Мечо Пух". Млечната кухня няма да работи по празниците.