Новият общински съвет в Сливен без председател
Новият общински съвет в Сливен без председател / Дарик Сливен

Новият Общински съвет в Сливен не си избра председател. На първата сесия на местния парламент предложенията за председател бяха на двете основни сили - ГЕРБ и БСП, съответно Мария Григорова и Мариета Петкова.

След тай

Новият общински съвет в Сливен без председател
netinfo
но гласуване резултатът показа 19 гласа за Петкова, 17 - за Григорова и 5 недействителни бюлетини.

Първото заседание на новия Общински съвет протече при небивал интерес - заседателната зала на общината едва побра желаещите да присъстват на клетвата на новите 41 съветници. Всички те получиха почетни значки, с което бяха наградени още преди да са започнали работа.

Областният управител Марин Кавръков разказа от трибуната баснята за орела, рака и щуката и им пожела да работят единно за благото на жителите на общината, същото пожела от името на народните представители депутатът Десислава Танева.

След като положиха клетва започна работната част на сесията на Общинския съвет,  ръководена от най-възрастния общински съветник доц. Иван Андреев. След като не избраха свой председател съветниците гласуваха декларация, предложена от групата на БСП до ЕК, в която се настоява да се поднови финансирането на проектите по водния цикъл на Сливен.

Новият общински съвет в Сливен без председател
netinfo

 „Приемането на тази декларация е незаконосъобразно, тъй като разглеждането й не е гласувано в дневния ред, текстът й не е раздаден предварително на общинските съветници и аз ще я атакувам" - заяви след гласуването Руси Големанов от групата на ГЕРБ.

В края на заседанието новият общински съвет избра временна комисия за подготовка на проект на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.