/ Община Сливен
Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита посети Община Сливен. Тя беше посрещната от заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.
 

община посещение
Община Сливен


Д-р Муита сподели положителните си впечатления от сътрудничеството с местните институции и отличната работа по съвместните проекти. Тя даде за пример Центърът за майчино и детско здраве, проектът „Заедно от детската градина“, сътрудничеството с адвокатската колегия за осигуряване на достъп на децата до правосъдие. Заедно с екипа си и екипа на патронажните сестри е посетила и квартал „Надежда“, където на място се е запознала с обстоятелствата в района.

Новият представител на УНИЦЕФ за България се срещна с Областния управител (СНИМКИ)

По време на срещата бяха обсъдени и бъдещите акценти в новата програма за страната в периода 2018-2022 г. Те обхващат дейности, които ще бъдат по-резултатни за децата. От своя страна заместник-кметът Пепа Чиликова изказа благодарността си от съвместната работа, както и бъдещото сътрудничество.

Тя заяви, че един от приоритетите на Общината е задържането на децата в училище, както и проблемите, свързани с употребата на психоактивни вещества.
 

община посещение
Община Сливен


Д-р Джейн Муита е в България от шест седмици. По време на престоя си в Сливен е посетила Детската младежка зона, Общностния център, Областна администрация – Сливен, Регионалната здравна инспекция, Регионално управление на образованието. Заедно с екипа си се е срещнала и с Адвокатската колегия. В програмата е предвидено и посещение на град Котел.