Наградиха сливенски пожарникари
Наградиха сливенски пожарникари / netinfo
Петима служители на сливенската пожарна бяха наградени с три дни допълнителен платен отпуск и благодарност за постигнати високи резултати в работата. Това стана по време на тържествено събрание по повод Професионалният празник на българските пожарникари, който е на 14 септември. Трима пожарникари бяха наградени от директора на Главната дирекция за пожарна безопасност и сигурност главен комисар Николай Николов. Това са Иван Димитров, Драган Иванов и Георги Димитров.

Пожарникарите Слав Господинов и Иван Николов получиха същата награда от директора на Областна дирекция на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски.

„Поради усложнената пожарна обстановка не сме предвидили други прояви за празника” каза Владимир Демирев, началник на Районна пожарна служба в Сливен.

Пожарникарите имат около осем излизания на ден. Обикновено се касае за запалени треви и стърнища. Причините са хвърлени цигари от автомобилите и умишлено палене на стърнища от собствениците на земи. „Въпреки забраната, паленето на стърнищата стана масово. Наблюденията ми са, че картината е една и съща за цялата страна”, коментира Демирев.