Наградиха призьорите в конкурса за детска рисунка „Аз и моят град
Наградиха призьорите в конкурса за детска рисунка „Аз и моят град / Община Сливен

Изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Андонов награди днес победителите в конкурса за детска рисунка „Аз и моят град". В зала „Сирак Скитник" най-талантливите малки художници бяха възнаградени за усилията си да претворят своите виждания за родния си град. Конкурсът се провежда за 21-ви път в Сливен и е част от мероприятията, свързани с празника на Сливен - Димитровден. Тази година мотото му бе „Аз и моят град - празници, традиции, обичаи".

Организатори на инициативата са община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович". Участниците бяха разделени в шест възрастови групи. Допустими за участие в конкурса бяха всякакви видове размери, техники и материали за изработване на детските творби. Най-добрите са селектирани от комисия, съставена от художници от Галерия „Димитър Добрович".

Сред участниците бяха деца от детските градини и училищата в Сливен и общината, от София, Полски Тръмбеш, Разград. клубове по изобразително изкуство към тях и школи по изкуства. Награди днес получиха над 60 деца.

Наградиха призьорите в конкурса за детска рисунка Аз и моят град"
netinfo

Освен първите трима в дадената възрастова група, бяха връчени и няколко поощрителни награди. Децата получиха грамоти, играчки, пособия за рисуване, книги и сувенири.