Наградиха полицаите за месец юли и август
Наградиха полицаите за месец юли и август / Наградените полицаи - В.Топалов и А. Ковачев снимка Светлана Димитрова
Сливенските журналисти единодушно избраха кои служители получават наградата полицай на месеците юли и август. Призът за юли получи началникът на Полицейски участък „Запад” към РПУ-Сливен Веселин Топалов. Той участва в разкриването на изнасилване на 54-годишна жена, извършено на 19 юли в землището на село Стара река от 30 годишен от село Средорек. Той издебнал жената, която била пастир. От събраните свидетелски показания полицаите го разкрили за часове. Насилникът е от турското малцинство, необразован и с нисък социален статус.

Инспектор Александър Ковачев от Регионалното звено за борба с организираната престъпност стана полицай на месец август заради разкриването и залавянето на престъпна група, занимаваща се с иманярска дейност. На 22 август при полицейска операция в село Трапоклово при претърсване на домовете на две лица бяха открити 40 предмета с висока стойност, сред които римски монети и части от колесници. Двамата извършители контактували с иманяри от цялата страна. Те се занимават с незаконни разкопки, а официално имат бизнес с търговия.

Експертиза от специалисти ще докаже каква е стойността на иззетите предмети. Тя най-вероятно ще бъде готова след 2 месеца. Част от нещата са изровени в района на Трапоклово и близките села. Иманярите разполагали с богата литература по археология.