Национално състезание по спортно ориентиране се проведе в Сливен този уикенд
Национално състезание по спортно ориентиране се проведе в Сливен този уикенд / Община Сливен

Над 400 състезатели от 29 клуба от страната и чужбина взеха участие в Националното състезание по спортно ориентиране "3ОDays - 2015", което се проведе в местността Карандила край Сливен този уикенд. Спортната надпревара събра участници от 1 до 80-годишна възраст. През трите дни на състезанието са стартирали 1 008 души. Купа „Сливен“ спечелиха СО „Вариант 5“ – Търговище. На второ място е СКО "Валди" -  София, а трети са състезателите на СКО  „Узана” – Габрово.  Сливенските състезатели от  СКО "Сини камъни" събраха 644 точки, но в духа на феърплея  бяха извадени от общото класиране. Извън класирането останаха и Спортен клуб по ориентиране „Диана” – Ямбол.

Кметът на Сливен инж. Кольо Милев връчи награди на победителите. Община Сливен е съорганизатор на проявата, а основни организатори са Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни” и Спортен клуб по ориентиране „Диана” – Ямбол. Надпреварата се проведе за пета поредна година.

"Радваме се, че състезанието набира все по-голям интерес. Зрителите споделиха, че организацията е била много добра. Постарахме се да организираме и много забавления за децата, участници в състезанието. Изразяваме своята благодарност към  всички родители, които  се включиха доброволно в организирането и провеждането на състезанието по ориентиране 3ОDays - 2015", посочват организаторите. Мероприятието е част от календара на Българската федерация по ориентиране.

 

Председател на Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни” е Костадин Новаков, а  треньор на сливенския отбор е Кристина Димитрова.