Младежите в Сливен си избраха нов председател на Общински детски и младежки съвет
Младежите в Сливен си избраха нов председател на Общински детски и младежки съвет / Община Сливен

Неделина Павлова от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков" - Сливен бе избрана за нов председател на Общински детски и младежки съвет за учебната 2015/16 година на отчетно - изборно събрание.

Тя получи знака на властта от кмета на община Сливен Стефан Радев, който заедно с председателя на ОбС - Сливен Димитър Митев и заместник - кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова пожелаха успешна работа и бързо реализиране на поставените цели на Неделина Павлова.

Павлова посочи, че ще работи за възможността всеки един ученик да познава повече правата си, да се подобри комуникацията между младите хора в община Сливен и институциите, както и да се даде повече гласност на младежите при вземане на важни решения за разработването на бъдещи проекти и инициативи. Тя посочи още, че ще продължи да работи по проекта „Партньори - България", а също и да търси нови възможности за реализирането на информационни кампании, които имат за цел развитието на младите хора в Сливен.

Изборът за нов председател на Общински детски и младежки съвет учебната 2015/16 година се проведе с тайно гласуване, в което участваха председатели, заместник - председатели и членове на училищните съвети на средните училища. Кандидатите за председателското място бяха двама и всеки от тях презентира своята концепция за работа и развитие през настоящата учебна година.

За заместник на Неделина Павлова бе избрана Габриела Стойнова от ГПЗЕ „Захари Стоянов", която е и член на Младежки дом - Сливен.

На заседанието стана ясно още, че Общинския детски и младежки съвет през тази година ще работи по засилване на ролята му и превръщането му в активен фактор за вземане на решения по въпросите на децата на общинско ниво. Обучените местни експерти, заедно с консултанти ще осъществяват приложен процес на кооперативно планиране. Консултант-съветник, ще подпомага дейността на организацията във връзката й с ученическите съвети в училищата.