Миниспартакиада в Стралджа
Миниспартакиада в Стралджа / община Стралджа

Ученици от всички училища в община Стралджа взеха участие в поредната миниспартакиада, организирана от общината.

С призива „Да открием нови спортни таланти" кметът Атанас Киров откри спортното събитие. Той призова учениците да се включват активно в спортните прояви защото „спортът е здраве, настроение и самочувствие", но и да не подценяват учебните занятия, което е много важно за развитието им напред.

Още с леката атлетика учениците от V-VІ клас доказаха, че имат намерение да водят истинска спортна битка на стадиона. Василена Христова от СОУ"П.Яворов" изпревари всички на 200 м., след нея останаха Катя Симеонова от ОУ - Зимница и Ванеса Стоянова от ОУ - Войника. При по-големите ученици от VІІ-VІІІ клас, първенството убедително спечели Гергана Илиева от ОУ - Войника, втора и трета останаха Марта Велчева от ОУ - Зимница и Памела Димитрова от СОУ"П.Яворов".

При момчетата надпреварата беше още по-оспорвана. Денис Донков от Зимница грабна първото място при V-VІ клас. На второ и трето място се наредиха Данчо Стоянов от ОУ -Стралджа и Ивелин Стоянов от Зимница. При VІІ-VІІІ клас класирането оглави Стоян Иванчев от Войника следван от Симеон Димов от СОУ и Петър Недялков от ОУ-Стралджа.

При народната топка най-добре се представи отборът на СОУ"П.Яворов" с капитан Яница Османова, която получи награда и за най-добра състезателка. Второто място остана за отборът на ОУ -Зимница. Най-интересни се оказаха срещите по футбол, където на терена се разгоряха истински спортни страсти.

Все пак, както подчерта при награждаването Атанас Киров, „във всяко състезание има победители и победени, но всички заслужават адмирации за старанието, упоритостта и волята, които демонстрират".

След петгодишно поддържане на първенството отборът на СОУ"П.Яворов" беше детрониран от отбора но ОУ"Св.Св.Кирил и Методий" Стралджа, който получи купата и тържествува на терена. На второ място останаха представителите на СОУ"П.Яворов", а трети и четвърти - ОУ"Св.Св.Кирил и Методий"-Зимница и ОУ „Хр.Ботев" - Войника. Бишне Илиев от ОУ - Стралджа получи награда за „ най-полезен на отбора", а като най-добър вратар бе отличен Ивелин Стоянов от ОУ - Зимница.

Наградите на победителите връчи кметът Атанас Киров. „Посещавайте училище, учете се, спортувайте!" , посъветва ги на финала кметът с обещанието за най-активните да има подаръци.