Миниспартакиада в Стралджа
Миниспартакиада в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Ученици от всички училища в община Стралджа взеха участие в поредната миниспартакиада, организирана от общината. При откриването на празника Иван Иванов,зам.-кмет, пожела на спортистите борбен дух, сила и енергия. И добави: „Нека победят най-добрите!”

С много емоции протекоха състезанията по лека атлетика, народна топка и футбол. В крайна сметка се оказа, че в дисциплината „Лека атлетика” при  момичета в пети-шести клас, най-добри са представителките на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” - Зимница. Първото и второ място спечелиха Марта Неделчева и Пепа Димитрова. На трето място се нареди Ирина Димитрова от ОУ – Стралджа. В състезанието на 200 м. момичета, седми-осми клас,  първите три места си разделиха Гергана Иванова от Войника, Янка Тончева от Зимница и Христина Христова от СОУ ”П. Яворов”. При момчетата и в двете групи фаворити се оказаха спринтьорите на СОУ ”П. Яворов” – Пламен Деянов и Андон Кочев. Вторите места заеха Марин Георгиев от ОУ - Стралджа и Никола Петров от СОУ, на трето останаха Димо Иванов от Войника и Стоян Петров от СОУ.

Много емоционално премина състезанието по народна топка при момичетата, където като най-добра състезателка се отличи Ангелина Павлова от СОУ. Отборното класиране поведе  СОУ ”П. Яворов”, следвани от ОУ- Войника и  ОУ-Зимница.

Истинска битка на терена се разрази и при футбола. Все пак СОУ ”П. Яворов” доказа класата си и спечели купата за първото място. На второ място останаха Зимница, на трето отборът на основното училище в Стралджа и на четвърто – ОУ - Войника. Като най-добър вратар беше отличен Йоан Валентинов от СОУ, най-добър защитник се оказа Данчо Гочев от ОУ - Стралджа, с най-много попадения званието „най-добър нападател” спечели Атанас Альошев от ОУ - Зимница, награда за най-полезен за отбора получи Георги Минчев от ОУ - Войника.

Миниспартакиада в Стралджа
netinfo

Спортистите получиха наградите, купи и грамоти от кмета на общината Митко Андонов, който поздрави първенците и всички участници, благодари за проявения състезателен дух и пожела весело  и щастливо лято на всички.