Лечков връща предложението си за заменка на имот в парк Юнак
Лечков връща предложението си за заменка на имот в парк Юнак / netinfo

Извънредно заседание на Общинския съвет в Сливен ще се проведе на 10 юни от 9 часа. Кметът Йордан Лечков отново внася за разглеждане отхвърленото му предложение за замяна на имот в парк „Юнак". На сесията през май местният парламент не прие да се направи замяна на имота, който е с площ  2 151 кв.м на стойност 382 150 лв. с имота на Петко Петков, с площ 1 943 кв. м. с цена 335 900 лв. Според кмета предложението е отхвърлено нецелесъобразно и без правно основание.

Съгласно действащия Подробен устройствен план на парк „Юнак" са оформени два нови жилищни квартали. Имотът на Петко Петков попада в тях и това налага замяната му с друг имот, който според кмета е в съседство. Разликата в цената на имотите ще бъде внесен в сметката на общината.

Когато предложението не бе прието, кметът напусна заседанието на Общинския съвет и се зарече да не стъпва повече там. Освен това той заплаши, че ще продаде имота, в който БСП се помещава. На брифинг тази седмица той каза, че ако на извънредното заседание червените гласуват „за" замяната, той няма да продаде клуба им.