Георги Георгиев
Георги Георгиев / община Тунджа
Mладите художници Николай Димитров и Даниел Дубаров, с чиято помощ, талант и майсторско изкуство фасадите на сгради в две населени места от общината ще се „преродят“ за нов живот бяха приети от кмета на община Тунджа Георги Георгиев.

Нов облик придобиват обществените пространства в селата Кабиле и Чaрган с реализацията на проекта „Разрастване на фестивалите с иновативни подходи", който се реализира от община „Тунджа“ и  Асоциацията за насърчаване и поддържане на Културата на Къркпънар по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020.

3D изображения в 11 училища

Под ръцете на младите художници Николай Димитров и Даниел Дубаров сградите на кметства, стадион, читалище, открита сцена и поща в двете села ще придобият съвсем нов живописен облик. Импровизираният пленер по фасадите на обществените сгради на селата от община „Тунджа“ е част от концепцията за популяризиране на кукерските традиции и на Маскарадния фестивал Кукерландия, като специфична и атрактивна културна проява с потенциал за развитието на фестивалния туризъм в региона.

Николай и Даниел са лауреати на много конкурси за стенописи на открити пространства, сред които и този в  град Шефилд на австралийския остров Тасмания. Преди започването на работата по проекта на община „Тунджа“, момчетата се завърнаха от поредната си художествена изява зад граница  в Китай. Реализирали са и поредица от живописни проекти в община Бургас.

Откриха новата академична година във „Факултет и Колеж-Сливен”

Атрактивните произведения по фасадите на сградите на двамата художници ще внесат много цвят и настроение в обществените пространства на двете населени места. Те ще бъдат допълнени от художествени пана и триизмерни скулптури.