ОУ "Св. Патриарх Евтимий" със супермодерен мултимедиен проектор и тв във всяка класна стая /снимки/
ОУ "Св. Патриарх Евтимий" със супермодерен мултимедиен проектор и тв във всяка класна стая /снимки/ / netinfo
В 11 училища в Сливенска област работи Интерактивна система за преподаване от най-ново поколение. Вместо черна дъска, в класната стая има голям таблет, чрез който учениците получават знания и умения чрез 3D изображения, заяви пред Дарик началникът на Регионалното управление по образование Бисерка Михлева. „Това помага на децата много по-лесно и по забавен начин да възприемат новото учебно съдържание”, коментира още Михалева.

Таблетите могат да се използват за преподаване както в детските градини така и от 1 до 12 клас по всички учебни предмети. Свръхмодерната технология за обучение е въведена в професионалната гимназия „Захари Стоянов”, ПМГ „Добри Чинтулов” , гимназия по икономика, гимназия по механотехника, IV училище „Димитър Петров”, XI „К.Константинов”,   XII „Елисавета Багряна” в Сливен, Основно училище в село Сотиря, СУ”Христо Ботев” и ОУ”Христо Смирненски” в Нова Загора и СУ „Неофит Рилски” в Твърдица.

Предстои такава система да има и в останалите училища в областта, както и  обучение на преподавателите за работа с новата технология. „Това е един от начините, който ще мотивира учениците да учат, да не напускат училище и още в класните стаи новият урок да бъде усвоен, коментира още Бисерка Михалева.

В Сливенска област училищата са 73. Две от школата са към Министерството на културата, колежите са два, а едно е  висшето учебно заведение.