/ Община Котел
Община Котел ще кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектни предложения за: „Обновяване на централен градски площад „Възраждане“ и прилежащи пешеходни зони“, „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги“ и „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Г. Ст. Раковски“, Котел“.

Котел
община Котел


Предложенията за кандидатстване са одобрени от Общински съвет-Котел. Чрез благоустрояването и обновяването на градския площад, община Котел се стреми да предостави на жителите си по-добър достъп до качествени комуникации. Да подобри инфраструктурата в центъра и да осигури по-оптимално опазване на околната среда.

Проектните предложения за: „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Г. Ст. Раковски“, гр. Котел“ и „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги“, целят да повишат енергийната ефективност на сградния фонд на учебното заведение, както и на сградите на: Общинска администрация –  Котел,  сградата, в която се помещава отдел „Социални и хуманитарни дейности“, сградата на бившия Младежки дом и сградите на кметствата в селата Мокрен и Градец.

Котел
община Котел


Дейностите, описани в трите проектни предложения, съответстват и отговарят на приоритетите на Общинския план за развитие на Община Котел за периода 2014-2020 година.