/ община Котел
С пълно мнозинство Общински съвет-Котел прие предложението на кмета Коста Каранашев за създаване на общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустрояване“ и Правилника за неговата дейност, структура и числен състав. Проектът ще се изпълнява в рамките на 15 месеца, а стойността на одобрените разходи е 389 329,92 лв.

Общински съвет сесия
община Котел


В предприятието ще работят 41 заети лица, от които един директор, един счетоводител, един технически координатор, 6-ма наставника и 32-ма работника. Директорът на предприятието ще бъде избран след проведен конкурс, а набирането на другите служители ще се извърши чрез насочване от „Бюрото по труда“.

За позициите на счетоводител, технически координатор и  наставници могат да кандидатстват, както безработни, така и хора, работещи на друго място. Изискванията към наставниците са да имат  опит и познания в областта на строителните дейности или озеленяването, а за работниците – да са безработни граждани.

Чрез създаването на това предприятие по озеленяване и благоустрояване, Община Котел се стреми да насърчи социалното включване и интегриране в обществото на уязвими групи – лица с трайна физическа, психическа, интелектуална и сетивна недостатъчност.  Тази нова дейност ще може да ги насърчи ефективно да участват в обществото.

Предприятието ще функционира като специализирано звено за строителни и ремонтни работи, озеленяване и поддържане на градския интериор, ремонт и експлоатация на общинска собственост и ще бъде в пряко взаимодействие с Дирекция: „Устройство на територията, екология и строителство“ и „БКС”.