/ Дарик Сливен
Игри, изненади, стънт шоу, яка музика, рок групи и много бира на 9-тото издание на  мото събор край Кипилово. Стотици мотористи от страната се очаква да пристигнат на националния мотосъбор – Сайганица 2018, който ще се проведе от 19 до 22 юли в местността Оборище край Кипилово. Организатор на събора е Мото клуб „„MSC Swallow 33.

Сърцето на събора ще бъде триото Деси Златева, Ирена Куцарова и Йоана Маринова, OLD BASTARDS, Група „Епизод” и Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”-Котел. Атрактивна стънт битка ще представи най-добрият български стънт-състезател Милен Колев и приятели.

Интересът към фестивала на „Етносите, багрите и Котленския килим“ се увеличава (СНИМКИ)

За желаещите да премерят силите на моторите си могат да участват на традиционния стънт шоу. За здравето на всички мото съборът ще бъде открит с водосвет, ще има и курбан за здраве, добави организаторът на събитието Иван Тодоров, председател на мото клуб „Лястовица 33” .

По традиция моторджиите ще направят шествие на две гуми по улиците на Котел, след което ще поднесат цветя и венци пред паметника на Георги Раковски. За децата ще бъде обособен детски кът и мини басейн. Ще бъдат представени възстановка на стари мото игри и дизйнерски мотоциклети.