Екипът „Бързи и Яростни спечели голямата награда за принос към Сливен
Екипът „Бързи и Яростни спечели голямата награда за принос към Сливен / Гергана Христова

Носител на втората Годишна награда на Сдружение „Свети Георги Победоносец" за цялостен принос към Сливен стана Юсеин Шакиров и екипа му - Георги Дончев и Илия Иков, по-известни в обществото като „Бързи и яростни", заради битката им с горската мафия. Наградата - монета с лика на Свети Георги Победоносец, връчи миналогодишният носител на приза Огнян Балулов, взел наградата заради възстановената от него Гюр чешма.

Изключително развълнуван, Шакиров каза: За мен е гордост, че получавам тази награда. Нямам думи да опиша какво ми е на душата в момента. Тази награда ще ни дава вяра и кураж, защото това, с което сме се заели, е много трудно и тежко. Ще ни трябва и вашата подкрепа, за да продължим". Георги Дончев от екипа благодари за присъдената награда. „Искам да поздравя всички номинирани, защото те също заслужават тази награда. Ние бяхме нападани, бяхме ругани. Тази награда ще е допълнителен стимул за нас да продължим борбата". „Поклон, благодаря ви", каза още Илия Иков.

Наградите се присъждат на достойни с делата си граждани на Сливен. За първи подгласник бе определен известният сценарист, режисьор и продуцент Илия Костов.

За втори подгласник бе избрана Екатерина Димитрова - почетен председател на Сдружение „Онкоболни и приятели" - Сливен. „Бях много изненадана от номинацията, благодаря за оказаното уважение и признание, които получавам от всички. Няма по-голямо щастие от това човек да прави добро", каза тя при получаването на наградата. За наградата тази година бяха номинирани шестима. Останалите номинирани получиха грамоти.

След церемониятабеше представена фотоизложба, направена от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун.