До 15 септеври приключва рехабилитацията на обходния път на Елхово
До 15 септеври приключва рехабилитацията на обходния път на Елхово / МРРБ
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха стартиралите строителни работи на обходния път на Елхово - път I-7 от км 289+456 до км 296+200. Сега започва реалното изпълнение на рехабилитацията на участъка, макар първата копка на обекта да беше направена на 28 април 2014 г.
Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Проектът е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД. Строителният надзор ще осъществи „Трансконсулт - БГ“ ЕООД.
Министър Павлова подчерта, че преди повече от година е направена първа копка без да са били налице необходимите договори за изпълнение на обекта. За кратко време успяхме да подготвим необходимите документи и на отсечката вече се работи, каза министърът. Пред нея ръководството на фирмата-изпълнител посочи, че са в пълна мобилизация  и  строително-монтажните работи на обходния път ще приключат до 15 септември, макар по договор срокът да е средата на ноември т. г. Пътната настилка ще бъде ремонтирана чрез метода „студено рециклиране“ - изключително ефективна и здрава технология, обясни инж. Лазаров. Ще бъде ремонтиран моста над р. Кириловска при км 289+725 на път I-7, както и четири пътни кръстовища. Около 480 м шумозаглушителна ограда ще бъде поставена в отсечката между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в гр. Елхово, която е от км 292+678 до км 293+158 на? първокласния път.
С рехабилитацията на участъка жителите на Елхово и транзитно преминаващите ще пътуват по-удобно и по-?безопасно, ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово-Бургас.