Целодневна организация на учебния процес искат в община Тунджа
Целодневна организация на учебния процес искат в община Тунджа / netinfo

Модернизация на материално - техническата база, въвеждане на безплатно столово хранене за всички ученици от 8-те средищни училища на община Тунджа и създаване на условия за целодневна организация на учебния процес са сред основните теми дискутирани от директорите на ЦДГ и училища на работни съвещания. Целта  на проведените срещи е пълноценно стартиране на новата учебна година, съобщиха от  общината.

Коментирани са и въпроси свързани с по-пълното интегриране на деца от ромски произход, по-широкото въвеждане на краезнанието в учебно-възпитателното работа и разширяване на извънкласната и извънучилищни дейности.

 На срещите е обсъдено и разработване и периодично актуализиране на регистър на подлежащите на задължително обучение деца от подготвителните групи. Това е нова за общината информационна система.

 Директорите на детските градини са приели предложение за нормативно регулиране и приемане в детските градини на деца под 3 годишна възраст. Предложението ще бъде предстването на образователния министър.