БСП започна подписка в подкрепа регистрацията на партията за местните избори
БСП започна подписка в подкрепа регистрацията на партията за местните избори / БСП Сливен

БСП – Сливен започна подписка в подкрепа на регистрацията на партията за участие в изборите за кметове, общински съветници и кметски наместници на 25 октомври. Социалистите издигнаха кандидатурата на инж. Кольо Милев за втори мандат в община Сливен, юристът Владимир Мартинов е номиниран в Котел. Две дами са кандидатки на социалистите за кметския пост в Нова Загора и Твърдица – съответно Пепа Беева и Ваня Колева. До края на месец август ще бъдат оповестени листите за общински съветници в четирите общини и кандидатите за кметове на селата, съобщиха от Областния съвет на БСП.

От 25 август ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в местните избори. От 9.00 до 17.00 часа ще бъде работния ден за подаване на документите, а последният ден за регистрация - 9 септември, ЦИК ще работи с удължено работно време до 18.00 часа.

Само преди дни в Сливен се проведе работна среща на ръководството на БСП в града с Борислав Цеков, председател на Институт за модерна политика и медийния експерт доц. Иво Инджов. Пред  Атанас Делибалтов - председател на БСП в Сливен и Деян Дечев -  член на НС на БСП, гостите прогнозираха, че на местните избори няма да има особени изненади от гледна точка на разположението на силите. И ГЕРБ, и БСП имат своите фаворити за победа от първи тур – за ГЕР,Б например, кметът на Бургас, за БСП - ген. Кольо Милев в Сливен, смята Цеков.  Пред голямо предизвикателство ще са изправени малките партии, които трудно ще получат кметско място, но ще се борят за съветници. Прогнозата на доц. Инджов за Сливен бе също в полза на Милев, съобщиха след срещата от червената централа. Непартийното, но с политически цели гражданско Движение „Модерна България“ /както обявиха още при учредяването си преди три години/, ще има свой представител в листата на БСП за общински съветници, съобщи Деян Дечев.