Боляровци взеха второ място в турнира за „Купата на петте кмета
Боляровци взеха второ място в турнира за „Купата на петте кмета / Общински пресцентър Болярово

Общински турнир по футбол за „Купата на петте кмета" се проведе на стадион  «Граничар» по повод празника на град Болярово. Турнирът бе открит от заместник-кмета на община Болярово Нина Терзиева, която приветства участващите отбори и им пожела успех. На стадиона бе и председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков.

Четири бяха отборите на общините, участващи в турнира – Болярово, Елхово, Ямбол и «Тунджа». Те бяха разпределени чрез жребий в две групи.

Първата среща бе между отборите на община Болярово и община Елхово. В нея с резултат 7:5 се наложиха домакините от Болярово. В другата група «Тунджа» победи Ямбол с 2: 1.

И двете срещи – за първо и второ на Болярово и «Тунджа», и за трето и четвърто място на Елхово и Ямбол завършиха с равен резултат. С продължение до гол отборът на община Ямбол победи досегашните носители на купата – Елхово и взе третото място. Елховлии останаха на четвърто място.

След изпълнение на дузпи отборът на община «Тунджа» стана новият носител на купата, а домакините останаха втори.

 

Купата и грамотите връчи Христо Христов - кмет на община Болярово. Голмайстор на турнира с четири попадения е Пламен Христов от отбора на община Елхово. Най-красивият гол бе на Георги Христов от община Болярово. За най-добър вратар беше излъчен Иван Петров от отбора на община „Тунджа". Най-добър защитник бе Георги Дянков от община Ямбол, а най-коректен състезател – Никола Ненов от Елхово.