3-годишно дете падна върху бетонна козирка на сграда в Сливен, съобщиха от полицията.

На 28 декември в 11:50 часа, е получен сигнал за паднало дете върху бетонна козирка от четвърти етаж на сграда.

То е настанено за лечение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и е прието в реанимация, с травма на черепа. Момчето е контактно и в съзнание, съобщиха от болницата.

2-годишно падна от тераса в Златоград, с опасност за живота е

"3-годишното дете, паднало от четвъртия етаж в Сливен, не е било оставено без надзор", съобщи говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Момиченцето е паднало върху бетонна козирка от мансардното помещение на хотел "Национал", на улица "Великокняжевска" в града, предава БТА.

Семейството му от пловдивско село, което е гостувало в хотела, е приготвяло багажа си, готвейки се да го напусне. Детето е паднало през прозореца. Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването по образувано досъдебно производство. 

По време на разследването е установено, че детето е паднало от прозорец на четвъртия етаж на сградата, който е разположен на седем метра от мястото, където е открито. То е настанено за лечение в болнично заведение, съобщиха от прокуратурата.

По случая е извършен оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза.