280 акта за неиздаване на касови бележки съставиха в Ямбол
280 акта за неиздаване на касови бележки съставиха в Ямбол / netinfo

Близо 280 акта за неиздаване на касови бележки или неработещи фискални устройства са съставили инспекторите по приходите от Ямбол от началото на годината, съобщиха от администрацията.

От началото на годината в Териториалната дирекция на НАП в Ямбол са регистрирани 988 касови апарати с фискална памет. Регистрираните търговски обекти ползващи устройствата са 968. Само за изминалия месец фискалните устройства за които е поискана регистрация в приходната администрация са 75. Търговците, извършващи продажби на течни горива също регистрират Електронни системи с фискална памет. През годината е поискана регистрация на 17 такива устройства в 16 бензиностанции и газостанции.

Собствениците са длъжни да монтират, въведат в експлоатация и използват регистрирани в компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите фискални устройства от датата на започване на дейността на обекта. Не се допуска извършване на продажба на стоки и услуги без функциониращо ФУ. От приходната администрация напомнят, че е важно поискаме касовата бележка като клиент и да я съхраняваме до напускане на търговския обект.