20 населени места в Сливенска община са  без ток, скоростта на вятъра е 87 км/час
20 населени места в Сливенска община са без ток, скоростта на вятъра е 87 км/час / Дарик Сливен, Архив

Усложнена продължава да е обстановката на територията на община Сливен, след като повече от денонощие не спира ураганният вятър. В момента скоростта на вятъра е 87 км/час. 20 населени места са без ток заради прекъснато напрежение по електропроводите.

Ток няма в селата  Селиминово - Голямо Чочовен - Чинтулово, вилните зони в района на Батмиш и Карандила, района Раково - Нейково, района Тополчане - Калояново - Глушник, Струпец - кариерата асфалтовата база, кварталите „Сини камъни" и най-южната част в града.

Няма населени места без вода, съобщи ръководителят на Кризисния щаб в общината Снежана Кънева.

Затворени са пътищата на изходите за Казанлък, Нова Загора, Ямбол, частично Тополчане - Бургас.

По повече от 80 сигнала работи Общинският оперативен център. Голяма част от сигналите са постъпили и в оперативния център на „Пожарна безопасност и защита на населението /ПБЗН/. За повече от 13 часа, до 23 часа снощи, са евакуирани 120 души от закъсалите два автобуса и леки коли в района на местността Рамануша. Сред тях е имало деца, бременни жени, болни и възрастни хора.

 Осигурена е подсилена охрана от „Общинска охрана и СОТ" на мястото, на което са останали коли до пробиването на пътя Сливен - Тополчане.