За случая е сезирана прокуратурата
Пореден случай на насилие между ученици, отново документирано с видео от телефон, предава NOVA.

Участниците са 13-годишни момчета от спортното училище в Силистра. Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер и хиперактивност.

Видеоклип показва насилие над дете със специални потребности в Перник, предстои разследване

Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

Майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък.

Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче. Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет.

Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка, която ще продължи в рамките на 5 дни. Наблюдаващият прокурор е разпоредил да бъде установена самоличността на всички участници в случилото се и да им бъдат снети обяснения.

В хода на проверката трябва да се установят и очевидци на деянието, предава БТА. Организиран е координационен механизъм от Агенция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“, с участието на прокурор, който също работи по темата.
nova.bg