Той посети гимназията на детето със специални потребности
Кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с малтретираното от свой връстничка дете със специални потребности. Това съобщиха от Общината.

Видеоклип показва насилие над дете със специални потребности в Перник, предстои разследване

Той посети професионалната гимназия по облекло и текстил „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с Илиян и неговия баща, както и с ръководството на училището, след като вчера в социалните мрежи бе публикуван клип, в който е вижда как над момчето е упражнявано насилие.



По време на разговора стана ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след случката в неделя.

Кметът и зам.-кметът Стефан Кръстев посетиха и класа на пострадалото момче. Владимиров благодари на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа. Той заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора. По-късно Илиян и баща му бяха приети от кмета на общината в кабинета му, където поговориха за интересите на момчето.

Прокуратурата възложи проверка по случая с насилие над дете със специални потребности в Перник


„В последните години перничани имаме изключителна нетърпимост към подобен тип действия, особено когато става въпрос за дете със специални образователни потребности“, заяви Станислав Владимиров.

Той добави, че днес в двете училища, в които учат момичетата ще бъдат проведени и педагогически съвети и ще бъдат взети решителни мерки, защото към такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност.

Перник ще бъде спокоен и уютен град, такъв какъвто перничани го виждаме в мечтите си и няма да търпим подобно поведение“, каза още Владимиров.