Екипи на "Електроразпределение Север" са отстранили тежка авария в труднодостъпен терен и неблагоприятни условия - проливен дъжд и силен вятър - в района на силистренското село Сребърна, съобщиха от дружеството.

Причина за повредата било паднало върху електропровода дърво, което е предизвикало счупване на изолатор. Аварии по електропроводите се отстраняват без значение от климатичните условия.

Шишков от Бургас: Изненада ли ни зимата (ВИДЕО)

60 дежурни екипа са в постоянна готовност да отстраняват възникнали аварии по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България.

В началото на ноември от "Електроразпределение Север" съобщиха, че са осъществили необходимите технически и организационни мероприятия и дейности, насочени към сигурна и безаварийна работа на съоръженията през есенно-зимния период.

Подготовката на мрежата за работа при зимни условия включи инспекция и обслужване на трафопостове, рехабилитация на съоръжения, подмяна на стълбове, изолатори, положени кабели, извършени просеки в близост до въздушни проводници.

Осигурен е необходимият оперативен и авариен резерв от основни видове материали и съоръжения в складовете на дружеството и в регионалните центрове.
БТА