Регионалната здравна инспекция в Шумен организира на 23 и 24 октомври т.нар. зелени коридори за ваксиниране срещу COVID-19 на всички желаещи.

Ваксини в събота и в неделя ще се поставят от 9.00 до 15.00 часа в имунизационния кабинет на РЗИ в Шумен. Имунизациите ще се правят с всички налични в здравната инспекция ваксини.

Желаещите да се ваксинират трябва да носят документ за самоличност и медицинска документация, при наличието на хронични заболявания. Имунизационният кабинет през двата дни може да бъде посетен и от хората, на които предстои да се постави втора доза от съответната ваксина, допълват от РЗИ-Шумен.

До второ нареждане: Студентите в Шумен ще учат онлайн

Личните лекари могат да поставят ваксини и на хора, които не са в техните пациентски листи.

От РЗИ днес ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на лаборатории от област Шумен, включени в Националната здравно-информационна система. Поръчани са и допълнително 2 000 теста, които се очаква да бъдат получени в рамките на деня, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Междувременно, в Шуменско започват съвместни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки, с участието на представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и на община Шумен.

До понеделник ще бъдат давани предписания и разяснения във връзка с разпоредбите в заповедта, без да се налагат санкции. Планирано е контролната дейност и съвместните проверки на институциите да продължат и през следващата седмица.


 
 
БТА