/ iStock/Getty Images
Няма починали през изминалото денонощие
През изминалото денонощие в шуменската многопрофилна болница за активно лечение няма починали пациенти с COVID-19, съобщиха от лечебното заведение.

"Последният такъв календарен ден без починали беше 29 октомври. Днес изписахме пациент на 95 години, който ще посрещне празниците у дома. Лекувахме го в продължение на един месец. В понеделник изписахме и бебето на година и седем месеца", каза д-р Йорданка Маринова, ръководител на направление "Медицинска дейност" в МБА-Шумен.

Намалява броят на настанените и починалите с коронавирус в МБАЛ-Шумен

Според данните на болницата, 163 са хоспитализираните в лечебното заведение. От тях 124 са с положителна проба за коронавирус, 39 чакат резултат. В интензвиния сектор остават 4 пациенти, които са интубирани. Вчера са приети 16 пациенти, изписани са 22.

54 нови положителни на COVID-19 жители на област Шумен за изминалото денонощие, отчитат от Регионалната здравна инспекция. 21 от случаите са в Дом за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен. От тях един е служител, а останалите 20 са възрастни хора от Дома.

Най-младият новозаразен е момиче на 12 г. от Шумен, а най-възрастният е мъж на 89 г. Най-много заразени в областта - 40 души, има в община Шумен. Общо за областта, случаите на COVID-19 достигнаха 4 069. Под карантина към момента са 798 души.
БТА