Запалиха фестивалния огън на 23-тите Друмеви театрални празници
Запалиха фестивалния огън на 23-тите Друмеви театрални празници / netinfo

23-тото издание на международния фестивал „Друмеви театрални празници - Нова българска драма" стартира със запалването на фестивалния огън пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев" в Шумен. Факелът беше запален от директора на театъра Илия Раев и кмета Красимир Костов.

Запалиха фестивалния огън на 23-тите Друмеви театрални празници
netinfo

В поздравителното си слово градоначалникът постави акцент върху богатата история на театралното изкуство в Шумен. Той пожела ползотворна работа на журито, успех на творческите колективи и заслужени аплодисменти от зрителите.

"От 11 до 16 май Шумен - нашият древен и млад град, ще се превърне в своеобразна столица на театъра. Международният фестивал „Друмеви театрални празници - Нова българска драма" е значителен за българската култура форум, намерил своето достойно място в Майските празници на културата", каза Красимир Костов и допълни: "И тази година фестивалът събира в Шумен цвета на театралното съсловие - режисьори, драматурзи, актьори и критици от България и чужбина".

Запалиха фестивалния огън на 23-тите Друмеви театрални празници
netinfo

След запалването на фестивалния огън беше издигнато знамето на фестивала. Поднесени бяха и цветя пред паметника на Добри Войников.