/ netinfo
Служители на сектор  „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОД на МВР-Шумен разкриха и пресякоха незаконна лихварска дейност. Действията по разследването и документиране на престъплението са извършени под надзор на Окръжна прокуратура.
 
Работата по случая започнала след получен преди време сигнал за извършване на незаконни банкови сделки от жител на село Лятно.

кметски син лихварство
ОД на МВР - Шумен


Сигналът е докладван на прокурор в окръжната прокуратура в Шумен. По заведената преписка е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Предприети са оперативни действия за разплитане на случая.

Претърсван е семейният имот
netinfo

В ранните сутрешни часове вчера служители от сектора са престъпили към претърсване в имот, обитаван от 33-годишен местен жител. В хода на предприетите процесуално- следствени действия са намерени и иззети 31 банкови карти, собственост на различни лица, писма от банки с посочени пин-кодове на банкови карти, 11 чужди документи за самоличност / лични карти/, нотариални актове на имоти, „запис на заповеди“, договори между които и 22 ипотечни, три тефтера с вписани имена на лица и различни суми, извлечения от банкови транзакции. В имота са намерени още множество чужди предмети, вещи и документи.

кметски син лихварство
ОД на МВР - Шумен

Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост. 

кметски син лихварство
ОД на МВР - Шумен

В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарати, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства - 17 от тях български, две с немска регистрация. Иззети са множество златни накити - пръстени, обеци, гривни и синджири, сумата от 28 920 лева и 500 паунда. Открити и иззети са четири броя газови пистолети, 51 патрона с различен калибър. 

кметски син лихварство
ОД на МВР - Шумен

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд. 33-годишния мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По информация на dariknews.bg това е синът на кмета на село Лятно.

Работата по разследването  на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.