Задушаване е най-вероятната причина за смъртта на семейството от Плиска
Задушаване е най-вероятната причина за смъртта на семейството от Плиска / netinfo
Установена е самоличността на 30 - годишната жена и двете й деца, които загинаха при пожар в Плиска, станал около 22:25 часа снощи, на ул ”Странджа”. От полицията в Шумен съобщиха, че майката се казва Веска Димитрова, 7-годишната й дъщеря Илмия Ахмедова, а 3 – годишното момченце Шехрин Ахмедов. Най-вероятната причина за възникване на инцидента е, че край необезопасена печка на твърдо гориво са се намирали лесно запалими материали. Все още не ясна точната причина за смъртта на семейството, назначена е съдебно - медицинска експертиза. Една от версиите е, че са се задушили – коментира комисар Валентин Александров - шеф на ОДП - Шумен. Не отдавна жената се е оплакала на съседи, че коминът й е бил запушен. Често пъти за отопление са били използвани гуми и найлон.

Семейството е било бедно, 30-годишната Веска не е работила. Тя е живеела на семейни начала с бащата на децата – Неязи Ахмедов, който от известно време е на гурбет в чужбина. Мъжът все още не е уведомен за трагичния инцидент, тъй като не е установено точното му местонахождение – допълни комисар Александров. Бащата често пъти е изпращал пари за децата.

Сигналът за инцидента е бил подаден от съседи на загиналото семейство. При гасенето на пожара е паднала цялата покривна конструкция – уточниха от полицията. След овладяването на пламъците са били намерени и обгорелите тела на загиналите. За гасенето на пожара са използвани 14 тона вода.