Той има предишни кражби и провинения
За по-малко от 24 часа заловиха младеж, нападнал и ограбил 89-годишна жена в Шумен, съобщиха от полицията.

На 20 юни, около 11:00 часа на бул. “Велики Преслав“ неизвестен с употреба на сила е издърпал дамска чанта от възрастната жена.

Жената е паднала, а извършителят избягал. В чантата е имало парична сума от 200 лева, здравни документи, ключове, вещи и лекарства. След дръзкото посегателство криминалистите са редприели множество действия за установяване на извършителя.

Нападнаха и ограбиха възрастен мъж в Пловдивско

Малко след 16:00 часа на 20 юни като заподозрян е бил задържан 19-годишен от Каспичан. Действията по случая са продължили под ръководството на прокуратурата.

Той е признал и посочил мястото, на което е изхвърлил чантата, след като взел паричната сума. 19-годишният е известен като извършител на кражби, между които на кутия с дарения от хранителен магазин в Каспичан на 26 май.

На 4 юни 2022 година е приет сигнал, че мъж се разхожда по пешеходната зона между Руски паметник и пл. „Кристал“ по бельо и показва неприлични жестове.

Униформените установили мъж с даденото описание на пейка до едно от заведенията на бул. “Славянски“. При разговор с него е направил опит да избяга, посегнал и ударил един от полицаите, след което побягнал, като по-късно е задържан.

За извършения на 20 юни грабеж той е задържан за срок до 72 часа.