/ iStock/Getty Images
В шуменския квартал „Боян Българанов“ е изградена още една нова улица, с монтирано осветление, с нови бордюри и тротоари, която предстои да бъде именувана, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Основен ремонт с обновяване на бордюрите, тротоарите, основата на пътя и асфалтовата настилка се извършва и на улица „Иван Кръстев Ивански“ в квартал „Дивдядово“. Той започна още през миналата година, но по време на строителството се появиха редица усложнения, които трябваше да бъдат отстранени. Наложи се изграждането на нов водопровод и на нови канализационни отклонения, които бяха изпълнени от общината, съвместно с ВиК, отбелязват от общинския пресцентър. 

Предстои цялостно обновяване на междублоковите пространства и асфалтиране на двата паркинга пред жилищните сгради на ул. „Владайско въстание“ с номера пет и седем, които са включени в списъка за текущи ремонти през тази година. Там вече са изградени нови бордюри и тротоари, направена е основата от трошен камък и предстои полагането на асфалтовата настилка. Общината е предоставила и черноземна пръст за оформяне на пространства за градинки, които живеещите в двата блока ще поддържат.

Ще бъде  асфалтиран и участък по бул. „Мадара“, където железопътната линия пресича булеварда. Там старите и изкривени релси, които създаваха предпоставки за аварии и пътнотранспортни произшествия, са премахнати и на тяхно място ще бъде положен асфалт. Продължават и ремонтните дейноси на ул. „Вит“. 
 
БТА