С тази акция полицията се включва в операция "EDWARD" – Европейски ден без жертви на пътя
С тази акция полицията се включва в операция "EDWARD" – Европейски ден без жертви на пътя / dariknews.bg
С интересна инициатива Областнатa дирекция на МВР в Шумен се включи в операция "EDWARD" – Европейски ден без жертви на пътя .

По време на 24-часова операция, с която призовават водачите да бъдат по-внимателни на пътя, пътните полицаи раздават на шофьорите специални брошури, изготвени само и единствено в Шумен.

С тази акция полицията се включва в операция "EDWARD"  Европейски ден без жертви на пътя
dariknews.bg


3000 брошурите са във вид на книжки с основни нарушения на пътя. За информация на водачите са отпечатани и предвидените от закона санкции и принудителните административни мерки, съгласно Закона за движение по пътищата с последните влезли в сила изменения и допълнения влезли в сила на 9 юли тази година.

Водачите до голяма степен не познават санкциите и се надяваме, че като ги видят, това по някакъв начин ще ги направи малко по-предпазливи, каза инсп. Веселин Георгиев. 

Стоян Мишeков вече 40 години кара без нарушение.

брошури шумен
dariknews.bg


Той одобрява подобни акции, които да привлекат вниманието на шофьорите към сигурността на пътя.

Много рядко се срещат културни водачи. Особено по-младите правят много нарушения, карат с висока скорост, особено в града - ограничение 50, той кара със 70. Затова стават белите, категоричен е водачът.

Съвместно учение на пожарникари, полицаи и медици

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

С тази акция полицията се включва в операция "EDWARD"  Европейски ден без жертви на пътя
dariknews.bg


Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя. 
 

брошури шумен
dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.