В Разград живее най-сексапилният вегетарианец в Европа
В Разград живее най-сексапилният вегетарианец в Европа / netinfo

В Разград и графство Есекс живеят най-сексапилните вегетарианци в Европа. Това обяви организацията за етично отношение към животните PETA.

Разградчанинът се казва Христо Христов и е на 27 години. Той е вегетарианец от 2002 г. Завършил е Икономическия университет в София, занимава се с музика, скейтборд и йога, през част от годината работи в чужбина. Интересът му към вегенарианството тръгва от музиката, която слуша - хардкор и хип хоп, членовете на любимите му групи са вегетарианци. Казва, че по етични съображения не иска да е замесен в убийство и експлоатация на животни.

За победител в шестото издание на PETA Христо е избран с онлайн гласуване на сайта на организацията, първоначално кандидатите били 500. Друг български участник в класацията сред 16-те жени и мъже, достигнали до последния етап, нямаше. При дамите титлата най-секси вегетарианка отиде при Софи от графство Есекс, Ангрия, която работи като модел. Тя бе фаворитка на Христо сред номинираните при жените.

Двамата победители ще получат пакети с награди от продукти на някои от най-етичните компании във Великобритания - уточняват организаторите. Става въпрос за предмети от типа - козметика, която не е тествана върху животни или обувки, които не са от животинска кожа, а от естествени материали.