В Омуртаг започна третия етап от обновяването на административния център
В Омуртаг започна третия етап от обновяването на административния център / Пресцентър Община Омуртаг

С направената символична първа копка днес в близост до Войнишкия паметник на загиналите във войните за национално обединение от 1912 г. до 1945 г. на ул."Цар Освободител", започна реализирането на проект „Разширяване на административен център гр.Омуртаг трети етап". Финансирането на обекта е от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" и собствени средства на община Омуртаг на обща стойност е 496 476,36 лв.
Това е последният етап от благоустрояването на централната част на града и обхваща част от ул."Цар Освободител". По-точно пространството между кръстовището пред Районен съд до Паметника на ветераните.
Строително-ремонтните дейности предвиждат премахване на съществуващата асфалтова и тротоарна настилка и полагане на каменни павета по пътното платно и бетонови плочи по тротоара. Тук ще бъдат обособени зелени площи пред сградата на Районна прокуратура, три модула цветарници с пейки - обособени, като кътове за отдих пред преместваеми търговски обекти. Проектът предвижда и засаждане на нови дръвчета по протежение на тротоара на ул.Цар Освободител.
„Целта е да се естетизира централната градска част, да се забави скоростта на движение на моторните превозни средства, обособяване на места за почивка, осигуряване на допълнителна сянка и свежест", каза по време откриването на обекта кметът Неждет Шабан..
Кметът заяви още, че „с реализирането и на този обект централната част на Омуртаг ще придобие нов, по-съвременен облик. Разбира се, че с това няма да приключим, защото имаме и други идеи за града ни, а именно да направим основен ремонт на пътния участък от стадиона до градския парк. Така също плануваме зад сградата на старото читалище да се изгради многофункционална зала, която да служи за провеждане на мероприятия на закрито". В заключение той направи кратка ретроспекция на вложенията в град Омуртаг по време на неговите два мандата, които възлизат на стойност над 13 млн.лв.

В Омуртаг започна третия етап от обновяването на административния център
netinfo