Удължиха концесионния договор за Летния театър в Шумен
Удължиха концесионния договор за Летния театър в Шумен / netinfo
Да се удължи срокът на концесионния договор за Летния театър – това решиха на свое заседание общинските съветници в Шумен.

Договорът бе удължен до 11 май 2009 г. , а не до 31 май догодина, както бе предварително предложено. Новият срок бе одобрен и от общинска администрация.

По време на сесията присъства и концесионерът Николай Николов, който каза, че ще вложи на допълнителни минимум 500000 лв. инвестиции. Тези пари ще бъдат използвани за изграждането на басейн, който ще е част от Релакс център , както и за цялостно завършване на сцената на Летния театър. Концесионерът бе задължен на всеки три месеца да представя отчет за извършените ремонтни дейности.

До месец септември членовете на Правната комисия към общинския съвет ще извършат проверка за изпълнението на концесионния договор. Ако се констатират нарушения, ще бъде предложено да започне обсъждане за прекратяване на договора.

На днешната сесия местните парламентаристи приеха и Програма за овладяване на популацията от безстопанствени кучета в община Шумен.