Всички кабинети в СУ "Трайко Симеонов" са оборудвани с интерактивни дъски
Всички кабинети в СУ "Трайко Симеонов" са оборудвани с интерактивни дъски / dariknews.bg
Часовете на учениците от СУ „Трайко Симеонов“ не минават пред черната дъска. От няколко години дъските са бели, но отскоро те могат да се „управляват“ и с пръст подобно на съвременните телефони.
 
Нововъведението е част от интерактивното обучение, което е въведено в школото.
  
Даваме си ясна сметка, че децата обичат разнообразието, всичко да е много динамично и всичко да се сменя в рамките на една минута няколко картини, за да може да задържим тяхното внимание, казва директорът Галина Сакарова.
 
Ако мислим, че 10 часа едно дете може да седи на чина и само да пише, то значи сме изтървали детето. Затова смятаме, че независимо за кой предмет начинът е децата да получават интерактивно обучение, добавя тя.
 

Всички кабинети в СУ "Трайко Симеонов" са оборудвани с интерактивни дъски
dariknews.bg


Интерактивната дъска работи чрез лаптоп и проектор. Когато една задача се зададе от лаптопа тя се прожектира върху дъската, а учениците могат чрез докосване да я решават.
 
Използвайки подобен тип ресурси ученикът се превръща в активен участник в учебния процес. Той използва няколко сетива повече – той вече не само слуша и гледа, а вече може да управлява текстове, графики, да съставя свои задачи, обяснява лекторът Ангел Ангелов, който показва на учителите как най-пълно да се възползват от възможностите на новите технологии.
Според него при подобно интерактивно обучение мотивацията на учениците е по-голяма и са много по-концентрирани са в час.
 
Учениците също харесват новата технология на обучение.
 
Интересно ми е, че може да пишем на дъската, казва четвъртокласникът Краси. Освен, че му е по-забвано, той казва, че с новата дъска е по-удобно.

Всички кабинети в СУ "Трайко Симеонов" са оборудвани с интерактивни дъски
dariknews.bg


За да се реализира идеята за интерактивно обучение, от делигирания бюджет на СУ „Трайко Симеонов“ са заделени над 80 хиляди лева, обяснява директорът Галина Сакарова. Тя посочва, че няма класна стая, в която да няма мултимедия, лаптоп и интерактивна дъска.
Със средствата е обзаведен и нов компютърен кабинет, като така те стават 4 в училището.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.