Възможностите за разкриване на допълнителни легла в МБАЛ-Шумен за лечение на пациенти с COVID-19 обсъдиха на среща областният управител Валентин Александров, ръководителите на лечебните заведения в региона, директорите на РЗИ, ЦСМП и заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова, съобщиха от Областна администрация.

Бебе е сред новозаразените с коронавирус в Шуменско

Към момента лекари и медицински сестри от другите лечебни заведения- СБАЛК "Мадара", КОЦ и Държавната психиатрична болница в с.Царев брод се включват по график и работят в шуменската многопрофилна болница, като се търсят възможности за осигуряване на допълнителен медицински персонал.

Участниците в срещата са се обединили около становището, че само с помощта на лекарите и медицинските сестри от всички структури на здравеопазването в Шуменско може да бъде преодоляна кризата и са отправили призив към лекарите от извънболничната помощ - също да се включат и да подпомогнат дейността на МБАЛ-Шумен.

В четири шуменски лаборатории има безплатни антигенни тестове

По данни на РЗИ, заболеваемостта на база 14-дневен период в областта е 604 на 100 хил. души население. Към момента активните случаи в Шуменско са 1 315, като нараства броят на хората, които са хоспитализирани.

172-ма са пациентите в МБАЛ -Шумен. Почти със запълнен капацитет е и ковид сектора в Комплексния онкологичен център в града, допълват от пресцентъра на областната администрация.
БТА