Регионалната здравна инспекция в Шумен осигури безплатни антигенни тестове за изследване на COVID-19. Те са доставени на четири лаборатории в града, включени в Националната здравно-информационна система за областта, съобщиха от инспекцията.

Антигенните тестове са безплатни за гражданите. Заплаща се само манипулацията, според цените на отделните лаборатории, припомнят от РЗИ. От там уточняват, че са създали необходимата организация и са в готовност да заявят и осигурят допълнителни количества безплатни антигенни тестове при необходимост.

С потвърден положителен резултат за COVID-19 в Шуменско през изминалото денонощие са 115 души. От тях 67 са жители на областния град. Най-малкият заразен с вируса е момиче на пет години от Шумен, а най-възрастният - мъж на 85 г. от Върбица. За областта случаите с потвърден положителен резултат за COVID-19 в Единната информационна система достигнаха 12 467 души, съобщават още от РЗИ.

По данни на здравната инспекция, в ковид отделенията на МБАЛ - Шумен са настанени 169 пациенти. Само през вчерашния ден са приети 19 души, а са изписани седем.

Битката с болестта в лечебното заведение вчера са загубили жена на 66 г. и мъж на 70 г.
Общо 202 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в Шуменско вчера. От около 180-е хиляди жители на областта, по данни от преброяването през 2011 година, вече са се имунизирали 57 332 души, а със завършен ваксинационен курс са 29 428, допълват от РЗИ.
БТА