Трима пострадаха при три катастрофи в Разградско за 12 часа
Трима пострадаха при три катастрофи в Разградско за 12 часа / Радка Минчева

Три катастрофи са станали на заледени участъци в Разградско между 12,00 ч. на 16 януари и 0,10 ч. на 17 януари. При всяка от тях има по един леко пострадал - уточниха от ОД на МВР-Разград.

Първият инцидент е станал на пътя Разград - Исперих. 19-годишният Г.Р. от Шумен управлявал лек автомобил "Опел Астра", без да спазва необходимата дистанция и ударил отзад движещо се пред него "Рено Еспейс". Пострадал е 42-годишният баща на водача на "Опел"-а, мъжът е с фрактура на раменна става, след преглед в болницата е освободен.

Половин час по-късно между Самуил и Хърсово отново шуменец - 29-годишен мъж с инициали И.А. - изгубил контрол над своя "Форд Мондео" и се блъснал в крайпътно дърво. Пострадала е 47-годишна жена, която пътувала на задната седалка вдясно. С контузни рани на главата пътничката е настанена в разградската болница.

Третият пътен инцидент е станал в 0,10 ч. на 17 януари на пътя Беловец - Кубрат. При движение с несъобразена скорост 39-годишен мъж от село Мъдрево се преобръща с лекия си автомобил извън пътното платно. С охлузване на краката се оттървал возещият се на предната седалка 42-годишен мъж от Кубрат.