Т.Тодоров е новият председател на Регионалния съвет за развитие на СИРП
Т.Тодоров е новият председател на Регионалния съвет за развитие на СИРП / netinfo
Oбластният управител на Шумен Тодор Тодоров се срещна с областните управители на Търговище – г-н Свилен Василев, на Добрич – г-н Ердинч Хаджиев, на Варна – адмирал Христо Контров. В срещата взеха участие и заместник - областните управители, както и главните секретари на областите от Североизточния район за планиране (СИРП).

Участниците в срещата обсъдиха актуализиране на състава на Регионалния съвет за развитие на СИРП. Според съществуващия ротационен принцип, г-н Тодоров е новият председател на Регионалния съвет за развитие на СИРП до 14.04.2009 г.

По време на срещата бе дискутирано и участието на областните администрации за изготвяне на проекти по Оперативна програма “Административен капацитет”. По решение на общинските съвети кметовете трябва да подпишат споразумение за участие в изготвянето на проекти по ОПАК. На срещата бе обсъдена и възможността за изготвяне на единен проект от всички области, като една от тях ще е бенефициент, а другите ще бъдат партньори. При изготвяне на следващ проект общината бенефициент ще бъде сменена, а останалите ще са партньори по проекта.

На срещата бе дискутирано още и участието на областните администрации в провеждането на Българо-руския икономически форум, който ще се проведе на 10 юли. Областите от СИРП заявиха готовност за участие.