Светкавица спечели първа точка в А група, но изпусна да бие Калиакра
Светкавица спечели първа точка в А група, но изпусна да бие Калиакра / с

Калиакра и Светкавица завършиха наравно 1:1 в мач от 7-мия кръг в родната А група. За „мълниите" спечелената точка на стадиона в Каварна бе първа в елита в историята на клуба. Гостите обаче могат да съжаляват, че в последните минути на мача не стигнаха дори до победата.

Първото полувреме на двубоя премина под пълно превъзходство на домакините, които обаче на няколко пъти бяха спрени от страхотния в този мач вратар на Светкавица Иван Георгиев.

Втората част започна много интригуващо, след като в 49-а минута след изпълнение на фаул и рикошет в стената, топката стигна до нападател на Светкавица, който вкара във вратата на Бахтерлиев. Попадението обаче не бе зачетено заради доста съмнителна засада.

Само 2 минути по-късно Калиакра на свой ред откри резултата. След центриране от корнер, най-съобразителен в наказателното поле бе Детелин Димитров, който от няколко метра промуши топката през купа от играчи, а при ситуацията останаха съмнения за нарушението срещу вратаря на Светкавица.

След гола постепенно гостите поеха инициативата и сериозно натиснаха своя съперник в търсене на изравнително попадение. Мартин Христов и Уахид изпуснаха добри шансове за тима от Търговище, а голмайсторът на Калиакра Детелин Димитров изчисти от самата голлиния нов шут на играч на Светкавица. В 77-а минута втори гол на „мълниите" пък не бе зачетен заради засада на Уахид.

Логичното все пак се случи в 81-а минута, когато гостите стигнаха до изравняването. След центриране отляво, Игнат Дамянов се пребори с бранител на Калиакра и стреля от въздуха. Бахтерлиев изби топката, но тя отново попадна в Дамянов, който този път не сбърка и вкара за 1:1.

Светкавица имаше страхотен шанс да победи, но ударът на Еумедин в добавеното време срещна напречната греда. В самия край на срещата пък Иван Георгиев спаси възможност за Калиакра, което бе и последното действие в мача.

В класирането Светкавица се изкачи на 15-о място със спечелената точка и закотви на дъното Берое. Калиакра пък е на 13-а позиция с 4 точки.